135 appartementen intercom Voorburg, maart 2022
Erkend elektrotechnisch installateur regio Den Haag.
Voorburg, intercom, Comelit
1121
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1121,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

135 appartementen intercom Voorburg, maart 2022

  • Simplekey
  • 6721W
  • 6721W
  • 4888c
  • Comelt camerasysteem
  • Simplekey
Datum
Tags
camerasysteem, Comelit, intercom, Intercom Voorburg, Simplekey, Ultra
Over dit project

Bij VvE Residentie Prinsentuin in Voorburg hebben we bij alle appartementen het binnentoestel vervangen voor een Comelit binnentoestel mini handsfree. Omdat het nieuwe binnentoestel kleiner was dan het oude is ervoor gekozen om renovatieplaten te monteren ter afdekking van ontbrekende wandafwerking achter de oude toestellen. Voor een deel konden de etagebeldrukkers aangesloten worden op het nieuwe binnentoestel, voor een ander deel hebben we conventionele bellen gemonteerd aangesloten op 1 centrale voeding. Dit is m.b.t. sluipverbruik en installatiekosten de meest economische oplossing.

Van het bellentableau zijn alle oude beldrukkers preventief vervangen en is er een nieuw Ultra deurstation gemonteerd in de bestaande sparing. Als aanvulling op de bestaande sleutelschakelaar is er een Comelit Simplekey systeem gemonteerd met 3 sleuteltags per huishouden, de veelal oudere bewoners kunnen nu op een comfortabele manier de automatische deur ontgrendelen. Eventueel verloren geraakte sleuteltags kunnen eenvoudig verwijderd worden uit het systeem of extra sleuteltags kunnen eenvoudig toegevoegd worden.

Een maand eerder hadden we al een Comelit camerasysteem met 5 camera’s en een harde schijf recorder gemonteerd. Het systeem heeft een voortreffelijke beeldkwaliteit, ook in de nacht zijn de beelden goed duidelijk dankzij infraroodlicht. Beelden zijn op afstand te bekijken of te downloaden via een smartphone of tablet. Dit systeem heeft in een maand tijd (helaas) al zijn nut moeten bewijzen.

Voor toekomstig onderhoud van het intercomsysteem, het Simplekey systeem en het camerasysteem hebben we alle relevante documentatie verzorgd, zowel digitaal als op papier voor de monteur ter plekke. Ervaring leert dat documentatie nogal eens word vergeten, aanpassingen maken of het zoeken van een storing zoeken in grotere installatie word dan onnodig lastig.

Comelit Nederland, bedankt weer voor jullie prima ondersteuning. Fa. Vloodorp ETB en de Elektrajuf bedankt voor de inzet en het harde werken, zonder deze topcollega’s was deze klus niet gelukt. Met name dank ik het VvE bestuur, de VvE beheerder en de huismeester voor de perfecte voorbereiding van deze klus van hun kant.